zondag 30 januari 2011

Zelfgemaakte muesli

Deze ochtend het receptje van Jeroen Meeus eens uitgeprobeerd. :-) Ideaal ontbijtje om de dag mee te beginnen! Goedgekeurd door Jeroen, dé mueslikenner!

Benodigdheden
  • 400 g havervlokken
  • 80 g mengeling van noten (walnoten, hazelnoten en amandelnoten)
  • 50 g rozijnen
  • 25 g gedroogde abrikozen
  • 25 g gedroogde vijgen
  • 6 eetlepels ahornsiroop (esdoornsiroop)
  • 1 dl appelsap 
Bereiding
  1. Neem een grote kom waarin je het mueslimengsel kan maken. 
  2. Giet de havervlokken in de schaal.  
  3. Snij de gedroogde abrikozen en vijgen in grove stukjes, en doe ze bij de havervlokken.
  4. Snij de walnoten grof en laat de hazelnoten en amandelnoten heel. Meng ze, samen met een flinke portie rozijnen, onder de havervlokken met gedroogd fruit.
  5. Verwarm de oven voor op 160°C.
  6. Schenk de esdoornsiroop (ahornsiroop) over de muesli en doe hetzelfde met het appelsap.  
  7. Meng alles grondig met een lepel. De havervlokken absorberen het appelsap.
  8. Neem een ovenschaal en leg daarop een vel bakpapier of een siliconenmatje. Stort de muesli op de ovenschaal en verdeel ze gelijkmatig over het oppervlak.
  9. Laat de muesli 25 minuten bakken op 160°C.  
  10. Haal de muesli uit de oven en roer alles een keertje om. Laat de muesli nu nog zo’n 10 minuten verder bakken.  
  11. Klaar
Serveer warm in een kommetje met als onderste laagje wat vers fruit (stukjes banaan, peer, appelsien, ....), dan een laagje koude melk of yoghurt en tot slot een laag muesli.

Recept van Jeroen Meeus


Geen opmerkingen:

Een reactie posten