Deze ochtend het receptje van Jeroen Meeus eens uitgeprobeerd. :-) Ideaal ontbijtje om de dag mee te beginnen! Goedgekeurd door Jeroen, dé mueslikenner!
Benodigdheden
- 400 g havervlokken
- 80 g mengeling van noten (walnoten, hazelnoten en amandelnoten)
- 50 g rozijnen
- 25 g gedroogde abrikozen
- 25 g gedroogde vijgen
- 6 eetlepels ahornsiroop (esdoornsiroop)
- 1 dl appelsap
- Neem een grote kom waarin je het mueslimengsel kan maken.
- Giet de havervlokken in de schaal.
- Snij de gedroogde abrikozen en vijgen in grove stukjes, en doe ze bij de havervlokken.
- Snij de walnoten grof en laat de hazelnoten en amandelnoten heel. Meng ze, samen met een flinke portie rozijnen, onder de havervlokken met gedroogd fruit.
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Schenk de esdoornsiroop (ahornsiroop) over de muesli en doe hetzelfde met het appelsap.
- Meng alles grondig met een lepel. De havervlokken absorberen het appelsap.
- Neem een ovenschaal en leg daarop een vel bakpapier of een siliconenmatje. Stort de muesli op de ovenschaal en verdeel ze gelijkmatig over het oppervlak.
- Laat de muesli 25 minuten bakken op 160°C.
- Haal de muesli uit de oven en roer alles een keertje om. Laat de muesli nu nog zo’n 10 minuten verder bakken.
- Klaar
Recept van Jeroen Meeus
Geen opmerkingen:
Een reactie posten