woensdag 12 januari 2011

Appeltoet

Receptje van Nederlandse vriendin, in België gekend als Appelcrumble ;-)
 Benodigdheden
  • 1 kilo appelen (liefst goudreinet)
  • 1,5 dl appelsap
  • 1 theelepel kaneel
  • 50 gram suiker
  • 6 zakjes vanille suiker
  •  200 gram bloem
  • 100 gram vloeibare honing of suiker
  • 100 gram koude boter
 Bereiding
  1. Schil de appelen, snij ze in kwarten en verwijder het klokhuis.
  2. Zet ze op in een pan met het appelsap (1,5 dl). Dit moet 10 minuten koken dus maak ondertussen het kruimeldeeg.
  3. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en snij met twee messen tot het kruimeldeeg ontstaat.
  4. Als de appelen 10 minuten koken roer je de appelen stuk (niet helemaal tot appelmoes, het moeten wel stukjes blijven). Voeg dan de suiker en de kaneel toe. Even roeren.
  5. Doe dit in een overschaal en verdeel het kruimeldeeg eroverheen.
  6. Zet het ongeveer 45 minuten in de oven op 180 graden.
  7. Lekker met slagroom of een bolletje ijs.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten