Receptje van Nederlandse vriendin, in België gekend als Appelcrumble ;-)
Benodigdheden
- 1 kilo appelen (liefst goudreinet)
- 1,5 dl appelsap
- 1 theelepel kaneel
- 50 gram suiker
- 6 zakjes vanille suiker
- 200 gram bloem
- 100 gram vloeibare honing of suiker
- 100 gram koude boter
Bereiding
- Schil de appelen, snij ze in kwarten en verwijder het klokhuis.
- Zet ze op in een pan met het appelsap (1,5 dl). Dit moet 10 minuten koken dus maak ondertussen het kruimeldeeg.
- Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en snij met twee messen tot het kruimeldeeg ontstaat.
- Als de appelen 10 minuten koken roer je de appelen stuk (niet helemaal tot appelmoes, het moeten wel stukjes blijven). Voeg dan de suiker en de kaneel toe. Even roeren.
- Doe dit in een overschaal en verdeel het kruimeldeeg eroverheen.
- Zet het ongeveer 45 minuten in de oven op 180 graden.
- Lekker met slagroom of een bolletje ijs.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten