Ingrediënten:
- 300 gr patentbloem
- 60 gr fijne kristalsuiker
- 220 gr boter, op kamertemperatuur
- snuifje zout
- geraspte schil van 1 goed gewassen limoen
- geraspte schil van 2 goed gewassen citroenen
- 1 eierdooier
- 50 gr grove kristalsuiker
Verdeel het deeg in twee gelijke porties en vorm van elk een dikke rol van 2,5 com doorsnee. Leg ze afgedekt met plasticfolie 1 uur in de koelkast. Verhit de oven tot 180°C.
Wikkel het deeg uit het plastic, klop de dooier los en bestrijk de rollen met een boterkwastje met eierdooier. Wentel ze door de suiker.
Snijd de rollen met een scherp mes in 1,5 cm dikke plakjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de plakjes deeg erop en bak ze in de oven tot ze licht zandkleurig zijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten