donderdag 20 januari 2011

Soezen

 Benodigdheden (Voor 800 gram soezenbeslag)
  • 1 1/4 dl water
  • 1 1/4 dl melk
  • 1 theelepel (5 gr) zout
  • 1 1/4 theelepel (5 gr) suiker
  • 110 gr boter
  • 140 gr bloem
  • 5 eieren
Bereiding
  1. Gebruik voor het beste resultaat eieren waarvan het volume zonder de schaal gelijk is aan dat van de vloeiende stof (250 gram). Voeg zo nodig nog een half of heel ei toe. Zorg dat de mengkom op kamertemperatuur is als je begint. 
  2. Breng in een pan het water en de melk met zout, suiker en boter langzaam aan de kook. 
  3. Haal zodra de vloeistof kookt en de boter is gesmolten de pan van het vuur en roer ineens de bloem erdoor. 
  4. Zet de pan weer 1 minuut op het vuur en roer met een spatel zodat het vocht verdampt. Stort de deegbal in de warme mengkom en voeg 2 eieren toe. 
  5. Roer een paar seconden snel. Voeg weer 2 eieren toe en klop kort, doe het laatste ei erbij en klop kort tot alles is vermengd. 
  6. Verwerk het soezenbeslag direct zodat het niet droog wordt.

1 opmerking:

  1. Ik heb dat is gemaakt voor papa zijn verjaardag volgens recept van Piet en was goed gelukt :) (zie foto).
    http://www.zesta.be/recept/soezen

    BeantwoordenVerwijderen