dinsdag 18 januari 2011

Pasta met gehakt en courgette


Benodigdheden (4 personen)
  • 300 g kleine pasta
  • 2 uien, fijngesnipperd
  • 300 g rundergehakt
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 pot tomatensaus, 450 ml
  • 3 tomaten, in plakjes
  • 250 g mozarella, in plakjes
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 ÂșC.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de uien 1 min.
  4. Voeg het gehakt toe en bak in 2-3 min. rul.
  5. Voeg de courgette toe en bak 3 min. mee.
  6. Schep er de tomatensaus door en voeg peper en zout naar smaak toe. 
  7. Schep de pasta door de tomaten-gehaktsaus en doe in de ovenschaal.
  8. Dek de pasta dakpansgewijs af met de tomaten en de mozzarella. Bestrooi met peper en zout.
  9. Zet de pasta 20-25 min. in de voorverwarmde oven tot de mozzarella is gesmolten en begint te kleuren.
Tip: Als wij geen tijd hebben doen wij die laatste stap in de oven niet, dan doen we de mozarella en tomaat in stukjes en mengen die er gewoon onder en dan heb je ook een lekkere pasta.

Recept van ah.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten