woensdag 12 januari 2011

Geroerbakte honingkip met sesamzaadjes


Zoet chinees gerecht

Benodigdheden (voor 4 personen)
  • 2 el plantaardige olie (eventueel sesamolie)
  • 500 g kipfilet, in reepjes
  • 1 en halve el versgeraspte gember
  • lente-uitjes
  • Chinese broccoli (wij hebben gewone broccoli gebruikt)
  • 4 el lichte sojasaus
  • 1 en halve el oestersaus
  • 3 el vloeibare honing
  • 1 tl maïzena
  • 3 el geroosterd sesamzaad (hadden ze niet in de Match, wel in het Aziatische supermarktje op het Alfons Smetsplein) 
  • verse koriander
Bereiding
  1. Olie in de wok verhitten en de reepjes kip goudbruin roerbakken op hoog vuur
  2. Gember en lente-uitjes toevoegen en nog eens 2 minuten roerbakken
  3. Broccolli en 2 eetlepels water toevoegen en roerbakken totdat de broccoli goed is
  4. Sojasaus, oestersaus, honing en maïzena mengen, in de wok doen en roeren totdat de saus indikt
  5. Haal de wok van het vuur en roer het sesamzaad door het gerecht
  6. Garneer met verse blaadjes koriander
  7. Serveren met rijst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten