zaterdag 15 januari 2011

Isabella's Crostata al Cioccolato


<3  Tobleron!

Benodigdheden (4 personen)
  • 300g bloem type 00
  • 120g suiker
  • 150g boter
  • 1 eierdooier
  • 1 ei
  • 1 lepel bicarbonaat
  • 150g Toblerone-chocolade
  • 200g ricotta
  • 5 eetlepels suiker
Bereiding
  1. Meng de bloem, de suiker, de boter, het bicarbonaat, het ei en de eidooier zachtjes door elkaar
  2. Zorg dat je een homogene vaste deegbol verkrijgt zonder klonters
  3. Wikkel de deegbol in plasticfolie en laat het deeg gedurende 30 minuten rusten in de koelkast
-> Kan je ook vervangen door Herta bladerdeeg
  1. Bereid nu de vulling: smelt de chocolade au bain marie
  2. Meng de suiker en de ricotta goed door elkaar
  3. Voeg de gesmolten Toblerone toe en meng deze goed met de gesuikerde ricotta
  4. Neem de deegbol na 30 minuten rusttijd uit de koelkast en rol deze zachtjes uit op een bebloemd oppervlak
  5. Neem een ronde taartvorm en bestuif hem met een beetje bloem
  6. Leg het uitgerolde deeg in de vorm en druk het deegvel aan in de taartvorm
  7. Giet het chocolademengsel uit in de taartvorm en zet deze in een voorverwarmde oven van 180°C
  8. Bak de taart gedurende 35 minuten op 200°C. Laat ze daarna nog even afkoelen
  9. Afwerken met bloemsuiker en lekker met opgeklopte room

2 opmerkingen: