maandag 17 januari 2011

Taartvulling °Hemelse Modder°


Benodigdheden
  • 3 eieren
  • 300 gr chocolade
  • 500 ml slagroom
  • een beetje suiker
Bereiding
  1. De chocolade in stukjes breken en smelten.
  2. De eieren scheiden.
  3. Eiwit met toevoeging van wat suiker stijf kloppen met de mixer.
  4. Eierdooiers goed schuimig kloppen met de mixer.
  5. De slagroom kloppen (suiker is hier niet nodig).
  6. De gesmolten chocolade heel langzaam bij de geklopte eierdooiers gieten en met de mixer, op de laagste stand, mengen.
  7. Met een spatel het geklopte eiwit voorzichtig door het geheel scheppen.
  8. Als laatste kan de slagroom erdoorheen gespateld worden tot een luchtig geheel.
  9. Het geheel minstens 3 uren laten opstijven in de koelkast.
Tip: je kan dit als taartvulling gebruiken maar ook als chocolademousse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten