Cakejes naar recept van Nigella Lawson en topping naar recept van Magnolia Bakery.
Benodigdheden
12 Cupcakes
- 125 g boter
- 125 g witte basterdsuiker
- 2 eieren
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- half zakje vanillesuiker of halve theelepel vanille extract
- 2-3 eetlepels melk
Vanilla buttercream frosting (voor ongeveer 15 cupcakes)
- 250 g ongezouten boter
- 250 g poedersuiker of fijne kristalsuiker
- 2 tl vanille extract of vanille suiker
- 3 eetlepels gewone bloem
- 200 ml melk
Bereiding
Cupcakes
- Oven voorverwarmen op 200°C
- Alle ingrediënten buiten de melk samenvoegen in de keukenmachine. (Als je geen keukenmachine hebt: boter en suiker mixen tot crème, vanillesuiker en één voor één de eieren erbij, langzaam bloem en melk toevoegen.)
- Terwijl die draait langzaam de melk toevoegen
- Beslag in de cakevormpjes doen
- 15 à 20 minuten bakken in de oven zodat ze lichtbruin zien
- Voordat je er de botercreme opdoet moeten de cupcakes afgekoeld zijn.
Vanilla buttercream frosting
- Klop de bloem en de melk samen in een steelpannetje. Aan de kook brengen (goed blijven roeren over de bodem) en 10 - 15 minuten laten doorkoken. Dan laten afkoelen tot kamertemperatuur
- Boter in stukjes en smeuïg kloppen in de keukenmachine. Langzaam de suiker toevoegen en tot slot de vanille.
- Als alles goed is gemengd de afgekoelde melk/bloem-mix erbij en dan 5 minuten op medium/hoog kloppen. Eventueel kleurstof erbij en dan afdekken en 15 minuten in de koelkast.
- Cupcakes versieren met behulp van spuitzak of slagroomspuit en lots and lots of sprinkles, laat u gaan ;-)
Tip: Ik vond het heel leuk om hoge toefjes te maken op mijn cupcakes, heel indrukwekkend enzo ;-), maar die botercrème is zo zoet dat eigenlijk een dun laagje genoeg is qua smaak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten