dinsdag 18 januari 2011

Katty's eerste cupcakes


Cakejes naar recept van Nigella Lawson en topping naar recept van Magnolia Bakery.
 
Benodigdheden
12 Cupcakes
  • 125 g boter
  • 125 g witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • half zakje vanillesuiker of halve theelepel vanille extract
  • 2-3 eetlepels melk
Vanilla buttercream frosting (voor ongeveer 15 cupcakes)
  • 250 g ongezouten boter
  • 250 g poedersuiker of fijne kristalsuiker
  • 2 tl vanille extract of vanille suiker
  • 3 eetlepels gewone bloem
  • 200 ml melk
Bereiding
Cupcakes
  1. Oven voorverwarmen op 200°C
  2. Alle ingrediënten buiten de melk samenvoegen in de keukenmachine. (Als je geen keukenmachine hebt: boter en suiker mixen tot crème, vanillesuiker en één voor één de eieren erbij, langzaam bloem en melk toevoegen.)
  3. Terwijl die draait langzaam de melk toevoegen
  4. Beslag in de cakevormpjes doen
  5. 15 à 20 minuten bakken in de oven zodat ze lichtbruin zien
  6. Voordat je er de botercreme opdoet moeten de cupcakes afgekoeld zijn.
Vanilla buttercream frosting
  1. Klop de bloem en de melk samen in een steelpannetje. Aan de kook brengen (goed blijven roeren over de bodem) en 10 - 15 minuten laten doorkoken. Dan laten afkoelen tot kamertemperatuur
  2. Boter in stukjes en smeuïg kloppen in de keukenmachine. Langzaam de suiker toevoegen en tot slot de vanille.
  3. Als alles goed is gemengd de afgekoelde melk/bloem-mix erbij en dan 5 minuten op medium/hoog kloppen. Eventueel kleurstof erbij en dan afdekken en 15 minuten in de koelkast.
  4. Cupcakes versieren met behulp van spuitzak of slagroomspuit en lots and lots of sprinkles, laat u gaan ;-)
Tip: Ik vond het heel leuk om hoge toefjes te maken op mijn cupcakes, heel indrukwekkend enzo ;-), maar die botercrème is zo zoet dat eigenlijk een dun laagje genoeg is qua smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten