donderdag 20 januari 2011

Tatin-taartjes

Voor 4 taartjes
Nodig: 4 taartvormpjes van 6 cm doorsnee, 4 bolle vormpjes van dezelfde doorsnee

Ingredienten
Voor het zanddeeg:
  • 100 gr zachte, lichtgezouten boter
  • 80 gr kristalsuiker
  • 2 eierdooiers
  • 130 gr patentbloem
  • snuf zout
  • 2 eetlepels (8 gr) bakpoeder
Voor de appels met karamel:
  • 4 handappels
  • 200 gr kristalsuiker
  • 1 1/2 eetlepel (20 gr) boter
De deegbodem
verhit de oven tot 150°C. Klop de boter met de suiker romig, kneed de eidooiers erdoor, gevolgd door de patentbloem, het bakpoeder en wat zout. Kneed niet te lang. Rol het deeg uit tot een lap van iets minder dan 3 mm dikte en bekleed de vormpjes ermee. Bak ze 25 minuten in de oven. Je hoeft het deeg niet in te prikken of de bodem met bakerwten te vullen.

De karamelappels
verhoog de oventemperatuur naar 200°C. Schil de appels en boor ze uit. Maak karamel van de 200 gram suiker en verdeel hem over de bolle vormpjes. Zet de appels erin en schep wat boter in de ruimte van het uitgestoken klokhuis. Dek de vormpjes af met een stuk aluminiumfolie en bak ze 40 minuten in de oven. Haal ze eruit en laat ze 4 uur in de koelkast afkoelen.
Stort ze en zet ze op de taartbodempjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten