dinsdag 25 januari 2011

Kersenclafoutis


Voor 8 personen
Nodig: een clafoutisvorm of een ondiepe ovenschaal
Ingrediƫnten:

  • 120 gr boter
  • 120 gr fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels (30 ml) melk
  • 120 gr patentbloem
  • 1 1/2 theelepel (5 gr) bakpoeder
  • 350 gr donkere kersen, ontpit


Verhit de oven tot 180°C
Klop in een kom de boter en de suiker door elkaar. Voeg de eieren en de melk toe. Zeef de patentbloem met het bakpoeder en roer het door het beslag. Vet de vorm of schaal in met boter en bestuif hem licht met kristalsuiker. Giet het beslag in de vorm en verdeel de kersen er gelijkmatig in; druk ze iets naar de bodem. Bak de clafoutis 15-20 minuten tot de bovenkant goudbruin is. Je kan hem nog iets zacht laten of zo stevig gebakken als een gewone cake. Je bepaalt zelf of de clafoutis uit de vorm wil storten. Eet hem best warm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten