maandag 17 januari 2011

Kerstomaatjes met spek en salie


















Benodigdheden voor 16 stuks
  • 100 gr bloem
  • 1 ei
  • 1 dl blond bier
  • peper
  • 16 kerstomaatjes
  • 16 kleine salieblaadjes
  • 16 dunne plakjes ontbijtspek
  • 1 dl arachideolie
Beslag
  1. Breng de bloem in een kom en meng er vanuit het midden het losgeklopte ei en het bier onder. Kruid met peper.
  2. Wikkel rond de tomaatjes een blaadje salie en een plakje ontbijtspek. 
  3. Verhit de arachideolie in een kleine pan. 
  4. Dip de tomaatjes in het beslag en frituur ze 2 minuten in de olie.
  5. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm. Je kan ze ook warm houden voor het serveren in een oven op 50°C.

1 opmerking:

  1. En deze ook, oeh ik ga echt eens een tapas meal maken met al deze hapjes =)

    BeantwoordenVerwijderen