zaterdag 22 januari 2011

Saltimbocca


Populair gerechtje uit mijn eerste eigen kookboek ;-) Ik heb het al vaak moeten maken bij mij thuis en bij Simon, iedereen is er zot op. Het is heel eenvoudig en ook makkelijk klaar te maken op voorhand en als het etenstijd (of bezoek) er is gewoon nog even in de oven.

Benodigdheden (5 personen)
  • 5 Kalfslapjes
  • 5 sneetjes Prosciutto ham
  • Mozzarella
  • Verse salie
  • 100 ml rosé of witte wijn
  • 50 ml kippenbouillon
  • Tagliatelli
Bereiding
  1. Bak de kalfslapjes in een pan
  2. Leg het gebakken vlees in een vuurvaste schotel
  3. Leg op elk lapje vlees 2 à 3 schijfjes mozzarella, een sneetje ham en enkele blaadjes salie
  4. Plaats de schotel onder de grill
  5. Verwarm de pan terug met boter en 2 el gehakte salie
  6. Voeg de wijn toe
  7. Voeg de bouillon toe
  8. Laat de saus enkele minuten inkoken
  9. Opdienen met tagliatelli en een gemengde salade

Geen opmerkingen:

Een reactie posten