Voor 30 à 40 stuks
- 125 gr boter
- 150 gr vloeiende bloem
- 5 eieren
- 5 dl melk
- 100 gr geraspte parmezaan
- 100 gr geraspte gruyère
- 100 gr geraspte emmentaler
- 100 gr geraspte gouda
- paneermeel
Stap 1
Smelt de boter, roer er de bloem door en laat een minuutje sudderen. Voeg er de melk aan toe en laat al roerend even doorkoken.
Stap 2
Splits de eieren. Hou het eiwit apart. Roer de dooiers door de roux (stap 1). Roer er vervolgens, beetje bij beetje, ook de 4 soorten kaas door.
Stap 3
Bekleed een plaat of snijplank met plasticfolie. Strijk er het kaasmengsel op uit. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
Stap 4
Maak balletjes van het kaasmengsel. Wentel ze door bloem, het losgeklopt eiwit en door paneermeel.
Frituren op 180°c.
Oooh, deze klinkt te lekker!
BeantwoordenVerwijderen