maandag 17 januari 2011

Kaasballetjes


Voor 30 à 40 stuks

  • 125 gr boter
  • 150 gr vloeiende bloem
  • 5 eieren
  • 5 dl melk
  • 100 gr geraspte parmezaan
  • 100 gr geraspte gruyère
  • 100 gr geraspte emmentaler
  • 100 gr geraspte gouda
  • paneermeel

Stap 1
Smelt de boter, roer er de bloem door en laat een minuutje sudderen. Voeg er de melk aan toe en laat al roerend even doorkoken.


Stap 2
Splits de eieren. Hou het eiwit apart. Roer de dooiers door de roux (stap 1). Roer er vervolgens, beetje bij beetje, ook de 4 soorten kaas door.


Stap 3
Bekleed een plaat of snijplank met plasticfolie. Strijk er het kaasmengsel op uit. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.


Stap 4
Maak balletjes van het kaasmengsel. Wentel ze door bloem, het losgeklopt eiwit en door paneermeel.


Frituren op 180°c.

1 opmerking: