dinsdag 25 januari 2011

profiteroles


Voor 8 stuks Ingrediƫnten:
  • 400 gr soezenbeslag (ook op de blog te vinden)
  • 3/4 liter ijs (vanille, pistache, praline,...)
Voor de garnering:
  • 100 gr gehakte of geschaafde amandelen, geroosterd
Voor de saus:
  • 80 gr cacaopoeder
  • 2 dl melk
  • 180 gr fijne kristalsuiker
  • 1 dl slagroom
  • 30 gr boter
Vet een bakplaat in met boter. Verhit de oven tot 200°C
De soezen
Maak het soezenbeslag, doe het in een spuitzak met een glad spuitmondje van minder dan 1 cm doorsnee en spuit circa 40 soesjes op de bakplaat. Bak ze 20-25 minuten in de oven tot ze goudbruin en mooi gerezen zijn. Snijd ze horizontaal open.

De saus

Maak als de soesjes afkoelen de saus. Zeef de cacao in een kleine kom. Roer in een pan de melk en de suiker door elkaar en breng hem aan de kook. Giet de zoete melk al kloppend over de cacao en roer hem glad. Giet de melk weer in de pan, voeg de room toe en breng hem al roerend weer aan de kook. Haal hem als hij kookt direct van het vuur en klop de boeter erdoor.

Opdienen

Vul de soesjes met het gekozen ijs. Zet ze in diepe borden of kommetjes. Giet de hete saus over de soesjes, bestrooi ze met amandelen en dien ze direct op.

2 opmerkingen:

  1. Het is druk op onze blog ;). Zijn dat die dat je eens gemakt had en dan hadden we dat zo in chocolade zitten doppen op mijn kot?

    BeantwoordenVerwijderen