Benodigdheden (4 personen)
- 300g bloem type 00
- 120g suiker
- 150g boter
- 1 eierdooier
- 1 ei
- 1 lepel bicarbonaat
- 150g Toblerone-chocolade
- 200g ricotta
- 5 eetlepels suiker
Bereiding
- Meng de bloem, de suiker, de boter, het bicarbonaat, het ei en de eidooier zachtjes door elkaar
- Zorg dat je een homogene vaste deegbol verkrijgt zonder klonters
- Wikkel de deegbol in plasticfolie en laat het deeg gedurende 30 minuten rusten in de koelkast
-> Kan je ook vervangen door Herta bladerdeeg
- Bereid nu de vulling: smelt de chocolade au bain marie
- Meng de suiker en de ricotta goed door elkaar
- Voeg de gesmolten Toblerone toe en meng deze goed met de gesuikerde ricotta
- Neem de deegbol na 30 minuten rusttijd uit de koelkast en rol deze zachtjes uit op een bebloemd oppervlak
- Neem een ronde taartvorm en bestuif hem met een beetje bloem
- Leg het uitgerolde deeg in de vorm en druk het deegvel aan in de taartvorm
- Giet het chocolademengsel uit in de taartvorm en zet deze in een voorverwarmde oven van 180°C
- Bak de taart gedurende 35 minuten op 200°C. Laat ze daarna nog even afkoelen
- Afwerken met bloemsuiker en lekker met opgeklopte room
Was dat met Herta kruimeldeeg of bladerdeeg?
BeantwoordenVerwijderenIk gok op kruimeldeeg...
BeantwoordenVerwijderen