zaterdag 21 mei 2011

Kip met kaas in een jasje

Nodig:
  •  4 kipfilets
  • 4 plakjes diepvries-bladerdeeg
  • 120 gr emmentaler (1 stuk)
  • 1 eierdooier
  • 1 el sesamzaadjes
  • peper en zout
  • boter voor de vorm
Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 225 c°
2. Laat het bladerdeeg ontdooien. Snij de kipfilets horizontaal open, maar niet helemaal los.
3. Snij de kaas in 4 repen. Leg op elke (open) kipfilet een reepje kaas, kruid met peper en vouw het vlees dicht. Kruid de buitenkant met peper en zout.
4. Omwikkel elke kipfilet met een plakje bladerdeeg en leg de pakketjes op de naad in een met boter ingevette ovenschaal.
5. Bestrijk het bladerdeeg met de losgeklopte eidooier en bestrooi met sesamzaadjes. zet 20 à 25 minuten in de oven.

Libelle: 12 mei 2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten