zaterdag 21 mei 2011

Cannelloni

Nodig:
  • 8 cannelloni-buisjes
  • 500 gr gemengd gehakt
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 el rode wijn
  • snuifje suiker
  • 1 ei
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 1 kl mosterd
  • 75 gr vers geraspte parmezaan
  • olijfolie
  • peper en zout
Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180 c°
2. Pel en snipper de ui en de knoflook. fruit de knoflook in olijfolie, samen met de tomatenblokjes. Blus met de wijn en laat 5 minuten inkoken. Breng op smaak met suiker, peper en zout.
3. Meng het gehakt met de ui, tijm, mosterd en het ei. Vul er de cannelloni mee. leg ze in een ingevette ovenschaal. Schep er de tomatensaus op en bestrooi met parmezaan. Zet 40 minuten in de oven. Werk af met basilicum.

Dit is ook lekker met een slaatje van jonge spinazie en kerstomaatjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten