Benodigdheden
- 150 g walnoten (oppassen dat deze niet mysterieus verdwenen ;-))
- 100 g roomboter, gesmolten
- 200 ml milde olijfolie
- 300 g basterdsuiker
- 4 grote eieren, gesplitst
- 300 g worteljulienne
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels koekkruiden of speculaas verkruimelen
- 250 g verse roomkaas
- 1 dl slagroom
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 150 °C.
- Tweederde van walnoten in kleine stukjes hakken en in droge koekenpan goudbruin roosteren.
- In kom boter, olie en 250 g suiker tot romig mengsel kloppen. Eierdooiers erdoor kloppen en wortel, zelfrijzend bakmeel, koekkruiden en gemalen walnoten erdoor scheppen.
- In kom eiwitten stijf kloppen en door beslag spatelen.
- Beslag in cakevorm gieten en glad strijken.
- Taart in oven ca. 45 min. bakken. Oven inschakelen op 175 °C en taart in nog ca. 30 min. gaar en lichtbruin bakken. (Taart afdekken met aluminiumfolie als bovenkant te donker wordt.)
- Intussen roomkaas, rest van suiker en slagroom goed door elkaar kloppen tot romig mengsel. Taart uit oven nemen en laten afkoelen.
- Afgekoelde taart dik bestrijken met roomkaasmengsel. Garneren met rest van walnoten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten