zondag 27 februari 2011

Beef Wellington

Schande dat deze hier nog ontbrak ;-) Rosbief in bladerdeeg, de klepper op ons eerste kookfestijn!

Benodigdheden (4 personen)
  • 1 kg rosbief
  • 2 plakken bladerdeeg van elk 100g
  • 250 gr champignons
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • Boter
  • 1 eierdooier
  • 1 glas droge witte wijn
  • 1 dl maderawijn
  • Sausbinder
Bereiding
  1. Verhit boter in een braadpan en schroei de rosbief aan alle zijden goed dicht
  2. Verhit boter in een kookpot en leg de aangebakken rosbief erin, kruid met peper en zout en laat het 15min met deksel op een zacht vuur braden
  3. Laat het vlees volledig afkoelen op een rooster. Hou het braadvocht bij
  4. Stoof de schijfjes champignons in boter en kruid met geplette look, peper en zout.
  5. Laat het bladerdeeg ontdooien
  6. Leg de 2 plakken bladerdeeg aan de rand (2cm) over elkaar en kleef de naad dicht door ze met water op elkaar te drukken
  7. Leg de rosbief omgekeerd op het deeg, vouw het bladerdeeg rond het vlees en kleef weer dicht met water. Draai om zodat de naad onderaan ligt en bestrijk met 1 el water gemengd met het eigeel.
  8. Leg het vleespakketje op een braadrooster en bak gedurende 25 min. in een voorverwarmde oven op 200°. Laat daarna 10min rusten
  9. Werk intussen de saus af. Verwarm het braadvocht
  10. Voeg er de fijngesnipperde sjalot aan toe en het glas wijn en laat inkoken
  11. Doe er de madera bij en breng weer aan de kook, voeg de champignons toe en bind met sausbinder
  12. Lekker met kroketjes!
Recept uit Colruyt boek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten