Benodigdheden (4 personen)
- 1 kg rosbief
- 2 plakken bladerdeeg van elk 100g
- 250 gr champignons
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- Boter
- 1 eierdooier
- 1 glas droge witte wijn
- 1 dl maderawijn
- Sausbinder
Bereiding
- Verhit boter in een braadpan en schroei de rosbief aan alle zijden goed dicht
- Verhit boter in een kookpot en leg de aangebakken rosbief erin, kruid met peper en zout en laat het 15min met deksel op een zacht vuur braden
- Laat het vlees volledig afkoelen op een rooster. Hou het braadvocht bij
- Stoof de schijfjes champignons in boter en kruid met geplette look, peper en zout.
- Laat het bladerdeeg ontdooien
- Leg de 2 plakken bladerdeeg aan de rand (2cm) over elkaar en kleef de naad dicht door ze met water op elkaar te drukken
- Leg de rosbief omgekeerd op het deeg, vouw het bladerdeeg rond het vlees en kleef weer dicht met water. Draai om zodat de naad onderaan ligt en bestrijk met 1 el water gemengd met het eigeel.
- Leg het vleespakketje op een braadrooster en bak gedurende 25 min. in een voorverwarmde oven op 200°. Laat daarna 10min rusten
- Werk intussen de saus af. Verwarm het braadvocht
- Voeg er de fijngesnipperde sjalot aan toe en het glas wijn en laat inkoken
- Doe er de madera bij en breng weer aan de kook, voeg de champignons toe en bind met sausbinder
- Lekker met kroketjes!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten