Benodigdheden (12 personen, voor één stapeltje/persoon van 5 koekjes)
- 2,5 pak echte Petit Beurre koekjes (in de rode verpakking: Petit Beukelaer)
- 200 g bloemsuiker
- 250 g boter
- koffie
- muizenstrontjes
Bereiding
- Klop de boter en de bloemsuiker tot een mooie crème au beurre. Gebruik eerst een klopper om de boter losser te maken. Neem vervolgens een mixer om er een goed gemengde en gladde massa van te maken.
- Leg op een tableau een eerste laag Petit Beurre koekjes. Deze onderste laag maak je best niet nat. Ze vormt de basis van de taart en dient stevig te zijn.
- Besmeer deze laag met de crème au beurre.
- Dompel de volgende lagen Petit Beurre koekjes eerst koekje per koekje onder in een bordje met (koude/afgekoelde) koffie. Warme koffie zou het koekje onmiddellijk oplossen en dan is de volgende stap onmogelijk. Tip: Laat enkel de onderkant de koffie goed absorberen. Zoek de juiste dosis koffie, te vochtig of te droog is niet goed.
- Vervolgens besmeer je weer de bovenkant van de koekjes met de crème au beurre.
- Herhaal stap 4 en 5 tot je 5 koekjes op elkaar hebt.
- Om af te werken kan je rondom de taart nog crème au beurre aanbrengen, maar dit is niet noodzakelijk. Het zou de taart zwaarder maken.
- Finishing touch: bestrooi met muizenstrontjes!
- Zet minstens 4u in de ijskast, indien mogelijk ietsje langer.
Hoera :-) Proficiat met je eerste bericht op kookboeeeeekske! Ik ga het gauw eens zelf maken want... YUM!
BeantwoordenVerwijderenkatrientje ik wil je
BeantwoordenVerwijderen