woensdag 6 april 2011

Chili sin carne

Lekker lekker lekker receptje met veel groentjes en zonder vlees. 
" Dit verdient een plekje in mijn lekkere gerechten top 10 "
(Simon, persoonlijke communicatie, 6 april 2011) 

Benodigdheden (voor 3 personen)
  • 2 grote uien, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 rode pepers, fijngesneden
  • 150 g wortel, in kleine blokjes
  • Eventueel champignons 
  • Eventueel een gele paprika
  • 1/2 el paprikapoeder
  • 1/2 el oregano
  • 1 blik tomaatstukjes (400 g)
  • 1 1/2 dl rode wijn
  • 1 blik rode kidneybonen (400g)
  • 1 blik maïskorrels (300 g)
  • 1 el verse koriander, fijngesneden
  • Zure room
  • Tortillachips
  • Guacamole uit potje of vers (zie ander recept)
Bereiding
  1. Verhit de olijfolie in een braadpan
  2. Bak hierin de ui, knoflook en rode peper zachtjes aan
  3. Schep de wortel erdoor en bak alles 5-6 min. op zacht vuur
  4. Schep de kruiden erdoor en bak alles 2-3 min
  5. Voeg de tomaatstukjes (met vocht), de wijn, de bonen (zonder vocht) en de maïskorrels (met vocht) toe.
  6. Breng het gerecht al roerend aan de kook en laat het 20-30 min zachtjes pruttelen en inkoken.
  7. Breng op smaak met zout en peper en roer de koriander erdoor.
  8. Serveren met de tortilla chips met guacamole en zure room 
Recept van deliciousmagazine.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten