" Dit verdient een plekje in mijn lekkere gerechten top 10 "
(Simon, persoonlijke communicatie, 6 april 2011)
Benodigdheden (voor 3 personen)
- 2 grote uien, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 rode pepers, fijngesneden
- 150 g wortel, in kleine blokjes
- Eventueel champignons
- Eventueel een gele paprika
- 1/2 el paprikapoeder
- 1/2 el oregano
- 1 blik tomaatstukjes (400 g)
- 1 1/2 dl rode wijn
- 1 blik rode kidneybonen (400g)
- 1 blik maïskorrels (300 g)
- 1 el verse koriander, fijngesneden
- Zure room
- Tortillachips
- Guacamole uit potje of vers (zie ander recept)
- Verhit de olijfolie in een braadpan
- Bak hierin de ui, knoflook en rode peper zachtjes aan
- Schep de wortel erdoor en bak alles 5-6 min. op zacht vuur
- Schep de kruiden erdoor en bak alles 2-3 min
- Voeg de tomaatstukjes (met vocht), de wijn, de bonen (zonder vocht) en de maïskorrels (met vocht) toe.
- Breng het gerecht al roerend aan de kook en laat het 20-30 min zachtjes pruttelen en inkoken.
- Breng op smaak met zout en peper en roer de koriander erdoor.
- Serveren met de tortilla chips met guacamole en zure room
Geen opmerkingen:
Een reactie posten