zaterdag 22 september 2012

Balletjes in Provençaalse gratin.


Benodigdheden (4 personen)

  • 1kg bereid gehakt (rund en varken)
  • 3 paprika's (verschillende kleuren)
  • 5 tomaten (grote vleestomaten)
  • 100g feta (in kleine blokjes gesneden)
  • gemalen mozarella
  • 1 blikje tomatenconcentraat (140g)
  • 2 sjalotten (ik heb ajuin gebruikt omdat ik die nog liggen had)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. boter
  • 2 eetl. Provençaalse kruiden
  • zwarte peper (ik heb witte gebruikt)
  • zout

Voorbereiding
    • Snij de paprika's en de tomaten in stukjes.
    • Snipper de sjalotten (of ajuin) en het knoflookteentje fijn.
      • TIP VAN LINSEY: als je de knoflook doormidden snijd en het 'steeltje' eruit haalt, ruikt je adem niet naar de look.

Bereiding
(+/- 35min.)

  1. Rol balletjes van het gehakt en bak ze goudbruin in de hete boter. Laat op een zachter vuur gaar worden.
  2. Intussen verhit u de olie in een kookpan. Laat de fijngesnipperde sjalotten (of ajuin) en de knoflook er glazig in stoven.
  3. Voeg de stukjes tomaat en paprika toe en kruid met Provençaalse kruiden, zwarte peper en zout. Laat even goed stoven.
  4. Roer er de tomatenpuree door en laat afgedekt sudderen op een zacht vuurtje, gedurende 25 minuten.
  5. Schik de balletjes in een langwerpige ovenschotel en verdeel er de fetablokjes en de saus over. Bestrooi met de gemalen mozarella.
  6. Laat enkele minuten kleuren onder de grill.
Serveer met pasta of rijst.... of in mijn geval: met purree! :)
En laat het smaken!

bron: colruyt kookboek 'smakelijk 2'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten