dinsdag 14 juni 2011

Naanbrood

Alleen maar voordelen aan het maken van deze naan... :-) Veel lekkerder dan de naan uit pakjes van de toko, bijna even lekker als in een indisch restaurant én je hebt er geen oven voor nodig. Wij maakten het met scampi tandoori maar is lekker bij elk "aziatisch" gerecht.


Benodigdheden (voor 6 stuks)
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 10 gram suiker
  • 500 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder
  • zout
  • 150 ml melk
  • 100 ml yoghurt
  • 4 eetlepels olie
  • 4 eetlepels komijnzaad
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel gemberpoeder
Bereiding

1. Los de gist op in lauwwarm water, ongeveer 50 ml. Voeg de suiker toe en laat het mengsel ca. 5 minuten staan.
2. Doe de gezeefde bloem, het bakpoeder en een theelepel zout in een kom en kneed het samen met de melk, yoghurt,2 eetlepels olie, het gistmengsel, een teentje knoflook en het gemberpoeder tot een elastisch deeg (ca. 5 minuten)
3. Laat het deeg een uur rijzen, afgedekt en op een warme plaats
4. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken. Rol het deeg op een bebloemde ondergrond uit tot plakken van 0,5-1 cm.
5. Bestrijk de plakken met olie en bestrooi ze met het komijnzaad.
6. Verwarm de grillpan goed voor en bak de naanbroden in ca. 4-5 minuten per kant tot ze mooie grilstrepen hebben.
7. Laat het brood een beetje afkoelen en serveer het warm.


Recept van kvzkookblog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten