dinsdag 16 november 2010

Terrine van speculoos en chocolade


Benodigdheden:

  • 200 gram fondant-chocolade
  • 3 eieren, gesplitst
  • 200 gram speculaas
eventueel om te versieren:
  • aardbeien, besjes, frambozen,...
  • poedersuiker
Bereiding:
  • Smelt de chocolade in een kom boven net niet kokend water.
  • Voeg één voor één de eierdooiers toe en roer goed. Haal meteen van het vuur.
  • Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het chocolademengsel.
  • Bekleed een langwerpige cakevorm (niet te groot!) met plastic folie.
  • Bedek de bodem met een laagje speculaas en giet er een beetje van het chocolademengsel over.
  • Maak zo verder laagjes met speculaas en chocolade tot alles op is.
  • Laat een paar uur (liefst een nacht) opstijven in de koelkast.
  • Draai om en stort op een schaal. Werk af met frambozen en poedersuiker.

2 opmerkingen: