woensdag 10 november 2010

Thaise Groentecurry





Benodigdheden voor 4 personen:
  • 1 el arachideolie
  • 1 prei (ca. 500g), in dunne ringen
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 grote rode Thaise chilipeper, zonder zaadjes en fijngesneden
  • 90 g Thaise rode currypasta
  • 2 wortels (ca 240 g) in stukjes
  • 3 stengels bleekselderij (caz 225g) in dunne ringen
  • 400 g tomaten uit blik
  • 4 dl kokosroom
  • 2,5 dl groentebouillon
  • 300 g bloemkool in roosjes
  • 1 zoete aardappel (ca 400 gr) in blokjes van 3 cm
  • 4 el verse grof gehakte koriander

Instructies
1.     Verhit de olie en bak al roerend de prei, knoflook en chilipeper tot de prei net gaar is
2.     Voeg de currypasta toe en bak deze al roerend mee tot de geur vrijkomt. Voeg de stukjes wortel en bleekselderij toe en roerbak 5 minuten. Voeg de tomaten (incl. sap) de kokosroom en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het onafgedekt nog vijftien minuten sudderen.
3.     Voeg de bloemkool en blokjes zoete aardappels toe. Laat de curry onafgedekt nog 15 min sudderen of tot de zoete aardappel gaar is. Roer de koriander erdoor en verhit alles nog 5 minuten tot de saus indikt.
Tips:

  • In plaats van rode ook andere kant en klare thaise (groene of geel) currypasta gebruiken
  • Gebruik eens andere groenten zoals taugé, bamboescheuten, aubergines of doperwten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten