dinsdag 12 april 2011
Goat salad (maar dan zonder de goat)
Benodigdheden (voor 2 personen)
• 120 g gemengde salade (Zo’n pakje. Hoe groener, hoe beter (met veldsla)).
• 2 tomaten
• 1 kleine rode ajuin
• 1 rode appel
• 150-200 g geitenkaas (Koop dit in een ‘kaaswinkel’, dit is echt veel beter!)
• geroosterde sesamzaadjes
• 1 el olijfolie
• 1 el slaolie
• 1,5 el honing
• peper en zout
• 1 kl gedroogde basilicum
• 1 kl gedroogde rozemarijn
Bereiding
• Dressing - Snipper de ajuin fijn. Voeg hierbij de olie, honing, peper en zout.
• Vul de kommetjes of diepe borden met de salade.
• Snij de tomaten en de appel in kleine blokjes en leg op de salade.
• Giet de dressing erover.
• Snij de geitenkaas in kleine blokjes en leg op de salade.
• Werk af met de sesamzaadjes (durf er genoeg op doen), basilicum en rozemarijn.
woensdag 6 april 2011
Guacamole
Benodigdheden (voor 2 personen)
- 1 rijpe avocado
- Sap van een halve limoen
- 1 fijngehakte groene chilipeper
- 1 in stukjes gesneden roma tomaat
- 1 versnipperd teentje knoflook
- Peper en zout
- Verse fijngesneden koriander
- Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit.
- Meng met het sap, de chilipeper, de tomaat en de knoflook
- Plet dit tot min of meer gladde pasta
- Breng op smaak met peper en zout en de koriander
Recept van Lacucina.be
Labels:
Bijgerecht,
Hapje,
Sauzen,
Veggie,
Wereldkeuken
Chili sin carne
Lekker lekker lekker receptje met veel groentjes en zonder vlees.
Benodigdheden (voor 3 personen)
" Dit verdient een plekje in mijn lekkere gerechten top 10 "
(Simon, persoonlijke communicatie, 6 april 2011)
Benodigdheden (voor 3 personen)
- 2 grote uien, fijngesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 rode pepers, fijngesneden
- 150 g wortel, in kleine blokjes
- Eventueel champignons
- Eventueel een gele paprika
- 1/2 el paprikapoeder
- 1/2 el oregano
- 1 blik tomaatstukjes (400 g)
- 1 1/2 dl rode wijn
- 1 blik rode kidneybonen (400g)
- 1 blik maïskorrels (300 g)
- 1 el verse koriander, fijngesneden
- Zure room
- Tortillachips
- Guacamole uit potje of vers (zie ander recept)
- Verhit de olijfolie in een braadpan
- Bak hierin de ui, knoflook en rode peper zachtjes aan
- Schep de wortel erdoor en bak alles 5-6 min. op zacht vuur
- Schep de kruiden erdoor en bak alles 2-3 min
- Voeg de tomaatstukjes (met vocht), de wijn, de bonen (zonder vocht) en de maïskorrels (met vocht) toe.
- Breng het gerecht al roerend aan de kook en laat het 20-30 min zachtjes pruttelen en inkoken.
- Breng op smaak met zout en peper en roer de koriander erdoor.
- Serveren met de tortilla chips met guacamole en zure room
Abonneren op:
Posts (Atom)