woensdag 13 maart 2013

Pastinaaksoep


Met dank aan Janna voor het recept, het was lekker! ;-)

Bereidingstijd: 20 - 30 minuten

6 personen

Ingrediƫnten:

• 900 g pastinaak
• 50 g boter
• 1 ui, gehakt
• 2 teentjes knoflook, geperst
• 2 tl gemalen komijn
• 1 tl gemalen koriander
• ong. 1,2 l hete kippenbouillon
• 1,5 dl slagroom
• zout en versgemalen peper (indien nodig)
• gehakte verse bieslook OF gehakte verse peterselie en/of croutons
  (voor de garnering)

Bereiding:

Schil de pastinaken ensnijf ze in dunne plakjes. Verhit de boteri n een grote pan met dikke bodem. Voeg de plakjes pastinaak, de ui en de knoflook toe. Bak ze tot ze zacht, maar niet verkleurd zijn. Roer af en toe. Voeg dekomijn en koriander toe en bak ze al roerend 1-2 minuten. Roer geleidelijk de hete bouillon erdoor en meng goed. Laat de soep met het deksel op de pan ongeveer 20 minuten sudderen, tot de pastinaak zacht is. Pureer de soep. Schenk er wat bouillon of water bij als ze te dik is. Breng ze indien nodig op smaak. Schenk de slagroom erbij en warm de soep door; laat ze niet koken.
Strooi wat bieslook of peterselie en/of croutons over de soep en serveer.

Bron: Smulweb.nl