vrijdag 12 november 2010

Knolseldersoep





Benodigdheden voor 4 personen
· 1 knolselder
· 1 prei
· 1 grote aardappel
· 1 ajuin
· ½ citroen (of citroensap in een flesje)
· 2,5 l water
· groentebouillon (naar keuze – 4 blokjes van Knorr is voldoende)
· 1 dl melk
· 1 dl room
· peper en zout

Instructies
1. Snij de groenten in kleine stukken
2. Knolselder: afspoelen, de buitenkant eraf snijden met een mes, inwrijven met citroensap en in kleine stukken snijden
3. Smelt boter (tip: roomboter) in een pot en laat alle groenten 6 minuten stoven
4. Los de blokjes groentebouillon op en voeg dan het water toe aan de soep, de groenten moeten ruim onderstaan
5. Laat 30 minuten koken
6. Mix de soep en werk af met melk, room, peper en zout

2 opmerkingen:

  1. Excuses voor het grote lettertype en de open ruimte... heb duidelijk geen blogtalent :) volgende keer beter!

    De soep is echt wel een aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen