Benodigdheden (4 personen)
- 1kg bereid gehakt (rund en varken)
- 3 paprika's (verschillende kleuren)
- 5 tomaten (grote vleestomaten)
- 100g feta (in kleine blokjes gesneden)
- gemalen mozarella
- 1 blikje tomatenconcentraat (140g)
- 2 sjalotten (ik heb ajuin gebruikt omdat ik die nog liggen had)
- 1 teentje knoflook
- 1 eetl. olijfolie
- 1 eetl. boter
- 2 eetl. Provençaalse kruiden
- zwarte peper (ik heb witte gebruikt)
- zout
Voorbereiding
- Snij de paprika's en de tomaten in stukjes.
- Snipper de sjalotten (of ajuin) en het knoflookteentje fijn.
- TIP VAN LINSEY: als je de knoflook doormidden snijd en het 'steeltje' eruit haalt, ruikt je adem niet naar de look.
Bereiding (+/- 35min.)
- Rol balletjes van het gehakt en bak ze goudbruin in de hete boter. Laat op een zachter vuur gaar worden.
- Intussen verhit u de olie in een kookpan. Laat de fijngesnipperde sjalotten (of ajuin) en de knoflook er glazig in stoven.
- Voeg de stukjes tomaat en paprika toe en kruid met Provençaalse kruiden, zwarte peper en zout. Laat even goed stoven.
- Roer er de tomatenpuree door en laat afgedekt sudderen op een zacht vuurtje, gedurende 25 minuten.
- Schik de balletjes in een langwerpige ovenschotel en verdeel er de fetablokjes en de saus over. Bestrooi met de gemalen mozarella.
- Laat enkele minuten kleuren onder de grill.
Serveer met pasta of rijst.... of in mijn geval: met purree! :)
En laat het smaken!
bron: colruyt kookboek 'smakelijk 2'
Geen opmerkingen:
Een reactie posten