zondag 22 januari 2012

Tomatensoep met Maredsous


Ingrediënten
• 1 l gepelde tomaten (bijna 3 grote blikken)
• 3 grote ajuinen
• 2,5 l water
• 3 blokjes kippenbouillon
• 2 blokjes vlees bouillon
• 1 vlootje Maredsous met hesp
• Peterselie
• Peper en zout
Voor de balletjes
• Gehakt naar keuze (ik heb 500 g gemengd gehakt genomen)
• 1 ei
• Paneermeel
• Veel peper en zout

Bereiding
• Snijd de ajuin in grote stukken
• Neem een grote kookpot en doe hier gepelde tomaten, ajuin, water en bouillonblokjes bij.
• Laat 15 minuten koken.
• Voeg het hele vlootje Maredsous toe.
• Mix goed.
• Werk af met een beetje peper en zout en de balletjes en peterselie.
Balletjes
• Doe het gehakt in een grote kom.
• Voeg hier een opgeklopt ei aan toe, plet het gehakt met een vork.
• Voeg een beetje paneermeel toe (begin met een eetlepel en voeg meer toe naarmate het nodig is).
• Werk af met voldoende peper en zout.
• Maak je handen een beetje vochtig (dan plakt het gehakt minder aan je handen) en rol tot balletjes.
• Laat de balletjes koken in water, ze zijn klaar wanneer ze boven drijven (wel altijd eerst nog even checken of ze vanbinnen niet meer roos zijn!)

SMAKELIJK!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten